retour

2022-04-08

Ferrero verlengt terughaalactie van Kinder-producten die gemaakt zijn in tijdelijk stilgelegde fabriek in Aarlen

Ferrero verlengt terughaalactie van Kinder-producten die gemaakt zijn in tijdelijk stilgelegde fabriek in Aarlen

FERRERO STOPT TIJDELIJK DE PRODUCTIE IN AARLEN EN BREIDT DE TERUGHAALACTIE VAN KINDER-PRODUCTEN UIT DIEZELFDE FABRIEK UIT.

Brussel, 8 april 2022
- In het kader van het lopende salmonella-onderzoek dat in samenwerking met de voedselautoriteiten plaatsvindt, stopt Ferrero tijdelijk de activiteiten in haar fabriek in Aarlen.

Met onmiddellijke ingang wordt de volledige productie van Kinder Surprise, Kinder Mini Eggs, Kinder Surprise Maxi 100g en Kinder Schokobons (ongeacht het lotnummer, vervaldatum of verpakking) die in Aarlen worden gemaakt, teruggeroepen.

Ferrero erkent dat er intern vertragingen zijn ontstaan bij het tijdig opvragen en delen van informatie. Dit had gevolgen voor de snelheid en doeltreffendheid van het onderzoek. De fabriek zal pas weer opengaan nadat zij door de autoriteiten de toelating krijgt.

Deze terugroepactie heeft alleen betrekking op Kinder-producten die in Aarlen, België, zijn geproduceerd. De fabriek in Aarlen is goed voor ongeveer 7% van de totale hoeveelheid Kinderproducten die op jaarbasis wereldwijd wordt geproduceerd.

Consumenten die de teruggeroepen producten hebben gekocht, wordt geadviseerd ze niet te consumeren en ze voor terugbetaling terug te brengen naar de winkel waar ze zijn gekocht.
Ook kunnen consumenten voor terugbetaling contact opnemen met Ferrero’s consumentenservice via
Consumer.Service.benelux@ferrero.com of 0800 21042 (voor België) and 00800 2104 2104 (voor Luxemburg).

De volledige lijst met teruggeroepen producten staat hieronder:

Product

Gewicht

Kinder Surprise Maxi

100 g

Kinder Surprise

1 x 20 g

Kinder Surprise

3 x 20 g (60 g)

Kinder Surprise

4 x 20 g (80 g)

Kinder Schokobons WHITE

200 g

Kinder Schokobons

200 g

Kinder Schokobons

125 g

Kinder Schokobons

300 g

Kinder Mix Peluche

133 g

Kinder Mix Advent Calendar

127 g

Kinder Mini Eggs Hazelnut

100 g

Kinder Mini Eggs Mix

250 g

Kinder Happy Moments

162 g


Dit is de enige en juiste beslissing om het maximale niveau van voedselveiligheid te verzekeren en het risico van verdere besmetting uit te sluiten.

Wij betreuren deze zaak ten zeerste. We willen onze oprechte verontschuldigingen aanbieden aan al onze consumenten en zakenpartners en de voedselveiligheidsautoriteiten bedanken voor hun waardevolle begeleiding.

Voedselveiligheid, kwaliteit en zorg voor de consument staan centraal bij Ferrero sinds de oprichting van het bedrijf. Deze ernstige gebeurtenis raakt de kern van waar wij voor staan en wij zullen alle nodige stappen ondernemen om het volledige vertrouwen van onze consumenten te behouden.

Contact presse

Contact

+32 492 11 46 36

press.bel@ferrero.com